UUTISARKISTO

...ja kaikilla oli niin mu-ka-vaaa, oi jospa oisit ollut mu-ka-naaa!! Vierailimme Korttiston tilalla Ohkolassa saunomisen ja illallisen merkeissä, mutta koska mukaan mahtui vain 30 retkeläistä, saimme tilat vuokrattua uusiksi la 21.1.2023, joten VIELÄ EHDIT! Tarjolla siis klo 16 alkaen savusaunaa, infrapunasaunaa, höyrysaunaa ja paljua sekä avanto, sitten puhtaina illallispöytään jossa loimulohta, vihanneksia ja perunaa sekä jälkiruoka- kaikki tämä hyvän seuran ja mukavan tunnelman lisäksi! Pientä musiikkipanostusta ja arvontaa myös tarjolla ja paikalle tullaan /poistutaan Seppälän liikenteen bussilla. klo 20.30. Kaikki tämä seuran panostamana vain hintaan 18 € -kiitokseksi kun te retkeläisetsaunotte, talkoilette ja olette mukana toiminnassamme - jatketaan tästä myös tulevana vuonna! Ilmoittautumiset Seijalle p 040 5843607 tekstiviestillä, 10.12 alkaen.

Kylpytakit tilattu. Lisätilauksista kyselyt Iralta!

SYYSKOKOUKSEEN 17.11. osallistui reilut 20 seuran jäsentä, ja toimintasuunnitelman ja talousarvion yhteenveto postitetaan sähköpostiosoitteensa Suomen ladulle antaneille jäsenille. "Paperiversioita" saatavilla Katrinrannan postilaatikosta vko 50. Henkilövaalit sujuivat äänestyksittä, ja "vanhojen" jatkavien lisäksi uusina hallituksiin valittiin Teija Mattila ja Sari Aliluusua - tervetuloa mukaan toimintaan!

Taas talkoiltu ja saunapuut alkaa olla pilkottuina katon alla ja pihapiiri talvea varten siisti. Uudet pukutilat ja varasto jo käyttökunnossa ja valaistushan on toiminut jo syyskuussa - sammuu muuten automaattisesti klo 23 eli yöuinteja ei suositella ainakaan talvella! KIITOS jälleen talkoolaisille - liki 20 tälläkin kertaa ja Annen keittämä hernesoppa maistui! Luvattu sade tuulineen oli vaisu eikä menoa haitannut ja nyt valmistaudutaan syyskokoukseen Ehnroosin koululla 17.11. klo 18.30, kahvittelua 18 alkaen. Ensi vuoden talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta haluamme kuulla SINUNKIN mielipiteesi, joten tervetuloa kehittämään toimintaamme! Tilaisuus myös tutustua uuteen Ehnroosin kouluun!

Uusia lisätiloja Katrinrannassa, lähestyvää joulua ja muutenkin mukavaa yhdessäoloa juhlistetaan koko porukan juhlaillallisella saunomisineen ja kylpyineen Korttiston tilalla joulukuussa ja tammikuussa - siitä vielä lähempänä lisää! Perinteistä joulupuuroa unohtamatta!

MIESKUORON LAULUILTA to 30.6. klo 18 alkaen. Nokipannukaffit tarjolla ja nuotiolla/kodassa voi paistaa makkaraa, jos muistaa otta mukaan! Tervetuloa nauttimaan kesäillasta laulun voimin! 

KESÄRETKELLE Loviisan suuntaan ma 4. -ti 5.7.2022 - voi nyt ilmoittautua! Aloitamme tutustumalla keisarilliseen Langinkoskeen Kymijoen partaalla Kotkassa, yövymme perinteikkäässä Strömforsin ruukissa, jossa mahdollisuus vuokrata suppilautoja tai tehdä 9 km pituinen metsäretki luolineen. Tiistai-aamuna tutusuminen opastettuna englantilaiseen puutarhaan ja viimeisenä vielä laivamatka Svartholman linnakkeeseen Loviisan ulkopuolelle. Matkan hinta sisältää bussimatkan, illallisen ja aamiaisen Strömforsissa, opastukset, laivamatkan ja lounaan Svartholmassa. Lähtö n. klo 9 maanantaina, paluu n. klo 19. Jäsenille vain 110€. Lisätietoa Iralta p. 0400 880 342. Ilmoittautua voi mieluusti sähköpostitse, koska tiedotus kulkee tätä kautta, tai postitse, museokortti hyvä mainita, antaa alennusta kokonaishinnasta. KOLME PAIKKAA VIELÄ VAPAANA. stromforsinruukki.com www.luontoon.fi/svartholma www.kansallismuseo.fi/fi/langinkoski eijasgarden.fi Kesäretkistä lisätietoja ja ilmoittautuminen Iralle, varausmaksua 50€ ei palauteta, mutta voidaan hyvittää muun tilaisuuden yhteydessä. 

KEVÄÄN RETKIPÄIVÄ oli onnistunut 27 retkeläiselle.

Melonta-/patikkaretki Kuhmoisiin 11.-12.6. Mäntsälän retken jäsenille. Pääosin telttamajoitus, muutama sisämajoituspaikka. Omat majoitus-ja retkeilyvarusteet, retkieväät ja juomavesi kahdelle päivälle. Lauantaina yhteinen keittolounas. Tukikohtana yksityinen kesämökki. Kimppakyydeillä. Hinta 30e+mahd.kyytimaksu. Kokoontuminen ja lähtö lauantaina klo 7, Osuustie 1 (Musti&Mirri) parkkipaikalla. Paluu sunnuntaina n. klo 18. Ilmoittautumiset 25.5. alk. Seija, p.040 584 3607.

Katrinrannassa ke 15.6 klo 17.30-20 TUTUSTU MELONTAAN -ilta ja Etenkin nuorille suunnattu MELONTAKURSSI 20-21.6 klo 18-20 vetäjänä Suomen ladusta melontakouluttaja Susanna Sihvo!

KEVÄTTALKOOT launtaina 7.5. klo 10 Katrinrannassa.

KÄVELYTAPAHTUMA kävelyhaasteen käynnistämiseksi la 14.5.2022. Yhteiskyydillä seurojentalolta Saarelle ja Haukankierros, kahvittelua ja eväiden syöntiä.

Koiraretkiä lähimaastoihin suunnitteilla. Aloitus: 17.5 klo 18 / tavataan Outi Uusitalo Sahajärven parkkipaikalla! Ilm. Outille p 0400-674 282; kuusi nopeinta mahtuu mukaan!

Lasten/varhaisnuorten ”luontotouhuilu”-ilta keskiviikkona 18.5. Katrinrannassa; Hanna vetää, Saa kysellä ja ilmoittautua p 040-417 6924. klo 18-19.30 saunailtana voi tuoja sillä aikaa varata saunavuoron halutessaan! KEVÄTTALKOOT launtaina 7.5. klo 10 Katrinrannassa.

KÄVELYTAPAHTUMA kävelyhaasteen käynnistämiseksi la 14.5.2022. Yhteiskyydillä seurojentalolta Saarelle ja Haukankierros, kahvittelua ja eväiden syöntiä.

Koiraretkiä lähimaastoihin suunnitteilla. Aloitus: 17.5 klo 18 / tavataan Outi Uusitalo Sahajärven parkkipaikalla! Ilm. Outille p 0400-674 282; kuusi nopeinta mahtuu mukaan!

Lasten/varhaisnuorten ”luontotouhuilu”-ilta keskiviikkona 18.5. Katrinrannassa; Hanna vetää, Saa kysellä ja ilmoittautua p 040-417 6924. klo 18-19.30 saunailtana voi tuoja sillä aikaa varata saunavuoron halutessaan!

Jäsenmaksut tulossa Suomen ladulta - muista tarkistaa jos sinulla on esim. perhejäsenyys!

Sauna lämmitetään taas ma, ke ja pe- yksityisvaraukset 11.2 . asti, sitten varauskalenterista / kuusi paikkaa yhteen vuoroon. Yksityisvaraukset 40€-1½ tuntia Iran kautta.

Avantouinnin SM kisat peruttiin, siirtyy ensi vuodelle taas Peurankaan

Talviuintipäivä siirtyi - nyt toiminnallinen koko perheen lauantai makkaran- ja letunpaistoineen 26.3. klo 10-15, jolloin sauna on lämmin ja kaverin voi ottaa mukaan kokeilemaan "kevätuintia".

Teatteriretki (Waitress) Lahteen 12.3. Ilmoittautumiset Anne Ahlstedtille (puh. 044 347 1982)

Joulupuuro Ankkurissa retkikuvien kera maistui liki 30:lle retkeläiselle, seuraavasta kokoontumisesta avantouinnin, letunpaiston ja yhdessäolon merkeissä 15.1.2022. Vielä lievää epävarmuutta koronan takia.

SAUNAVUOROIHIN tiukennetut määräykset AVI:n ohjeiden mukaan löytyvät saunan eteisestä, koska emme pysty rokotesuojaa systemaattisesti valvomaan, luotamme siihen että saunot terveenä, rokotettuna ja viivyt pukuhuoneessa vain hetken jotta sauna ja muut tilat "ehtii hengähtämään" ennen uusien saunojien tuloa. Varauskalenterin ylläpitäjillä Jukalla ja Arilla on saunojien henkilötiedot, joita käytetään vain siinä tapauksessa että tarvitaan tartunnan jäljittämistä. Käsidesiä saatavilla pukuhuoneissa/saunan eteisessä. Jouluviikon saunomiset avattu varauksille, ja totuttuun tapaan voi omia yksityisvuoroja kysellä Iralta.

SYYSKOKOUKSEN ANTIA toimintasuunnitelmineen ja budjetin kera tulee jokaiselle sähköpostinsa ilmoittaneelle lähiviikkoina uuden tiedotteen kautta. Paperiversioita tulee olemaan saatavilla esim Katrinrannasta ja Kulmakammarissa. Puheenohtajana jatkaa allekirjottanut seuraavat kaksi vuotta- kiitos luottamuksesta, yritän ollan sen arvoinen! Jokke Koskista muistettiin hänen jäätyä hallituksesta pois, ja pienillä siirroilla saatiin varajäseneksi Anne Ahlstedt joka jo nyt vastannut Katrinrannan siivoustalkoista ja juhlajärjestelyistä- tämä teatterimatkojen lisäksi. Tervetuloa! Varsinaiseksi jäseneksi siirtyi Sari Saarinen, joka geokätköilyn ja perhetoiminnan ohella suostui tiedotetta toimittamaan!

TALVIUINTIKISOIHIN on ilmoittautuminen alkanut, ja 20:lle on varattu alustavasti majoituskin. Ilmoitathan kiinnostuksesi pikaisesti Jukalle (p 040 5136869) niin selvittelemme mm lisämajoituksen tarpeen. Seura kustantaa kisamaksut ja on mukana majoituskuluissa, yhteiskuljetuskin järjestyy orimattilallaisten kanssa! Lisää Suomen ladun sivuilla.

"HÄMÄRÄHOMMAT" onnistuu keskiviikkona 17.11. klo 16.30 lähtö Katrinrannasta - ennakkoilmoittautuminen suotava, muttei pakollinen - paikalle voi tulla kurkkimaan, ja jos jännittää, sisko, veli, iskä tai äiti mukaan - tietenkin taskulampun ja saappaiden ja järkevän pukeutumisen lisäksi! Kodassa vielä grillataan joten hakijaa ei tarvita ennen klo 18.30!

RUSKARETKI toteutui sittenkin vaikka koronan takia jouduttiin majoitusta vaihtamaan ja matkanjohtajiksi saatiin Jokke ja Upi ja keittiövastaavana toimi Anne. Matkakertomus erikseen

SYYSKOKOUS Riihenmäen koululla torstaina 11.11. klo 18.30 jossa esillä sääntömääräiset asiat. Tule mukaan vaikuttamaan ensi vuoden toimintaan- hyvät ideat tervetulleita! kokouksen jälkeen Jukka neuvoo halukkaille uusista saunanvarausohjeista- ole kuulolla! Jos et pääse paikanppäälle, sovitaan nettiyhteydestä!

SEURATIEDOTE alkaa ilmestymään pari kertaa vuodessa – sähköpostinsa seuralle ilmoittaneet saavat sen automaattisesti, ja ne joilla ei e-postia ole, voivat hakea painetun kappalen Katrinrannasta.  

 

kuvat yllä talkoista 26.9. jossa parhaimmillaan liki 20 talkoolaista!

Lapin ruskaretki järjestyy perinteiseen tapaan syyskuussa 11.-18.9, ja siitä lisäinfoa Make Pajulalta jolle myös ilmoittautumiset 31.3. lähtien! Matkaa taitetaan bussilla ja majoituspaikkana on ”Vasatokka”, 10 km Inarin keskustasta, Muddusjärven rannalla. Retkeläiset kokkaavat keskenään hieman nyyttäriperiaatteella, paitsi viimeisen illan juhlallinen poronkäristys lisukkeineen sisältyy kokonaishintaan – alustavasti rinkkaretkeläisille vaeltajille 185€ ja päiväretkiläisille 250€. 

MELONTARETKI kokeneille melojille Pohjois-karjalaan 13.-17.7. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Seijalle p. 040-584 3607.  

Kesäretken tarkempi ohjelma (8.-9.7. / Bengtskär-Örö) toimitetaan halukkaille etukäteen kun ilmoitat osoitteesi, mutta ovat jaossa myös kevätkokouksessa! ilmoittautuneita jo on 35, bussissa on tilaa ja majoitusta saamme varattua lisää ainakin huhtikuulle.  Merkkaa nyt jo tapahtuma allakkaasi, että saat nuo päivät vapaiksi – luvassa täyspäiväistä ohjelmaa niin kulttuurin, historian ja luonnon parissa- ja tietenkin hyvässä seurassa! Jäsenhinta 140 € sis. mm. bussimatkat, venematkat, kaksi ateriaa ja aamiaiset, opastukset Viikinkikylässä Rosalassa, Bengtskärin majakalla ja Örössä, majoituksen ja saunaillan merenrannalla! 4-14v lapset pääsevät mukaan puoleenhintaan, ja jos paikkoja riittää, voi myös ei-jäseniä houkutella mukaan (220€) Lisätietoja tapahtumasta ja varukset Iralta - mitä pikemmin, sen parempi! Koronarajoitukset huomioidaan matkustaja määrässä, ja tämä koskee luonnollisesti myös majoittumista ja venematkaa! Lähtö torstaina n. klo 6.30 linja-autoasemalta ja paluu perjantainan. klo 22 samaan paikkaan!

Tahko Pihkala -kävelytempaukseen 22.5. osallistuu koko kunta - kirjaa kävelysi 1.5.-30.9 väliseltä ajalta! Karjalaisten lenkille lähdetään porukalla Iran ja Sarin mukana kirjaston edestä lauantaina 8.5. klo 12 -matkaa kertyy kuutisen kilometriä ja maisema on maalaismaisemaa-tahti rauhallinen joten reippaasti mukaan kokeilemaan kävelyä! Lenkki toteutui 9:n naisen turvin. 

KEVÄTKOKOUS pidettiin Katrinrannassa torstaina 20.5. klo 18.30. Lue TÄSTÄ kevätkokouksen kuvakertomus.

---

UUTISET