KATRINRANTA

Saunomisohjeet


Mäntsälän Retki on tehnyt vuokrasopimuksen Sääksjärven Katrinrannan saunasta Mäntsälän kunnan kanssa 15.11.2013. Osoitteessa Sääksjärventie 374, 04630 Sääksjärvi

Katrinrannan saunan myötä päästiin talvella 2014-15 aloittamaan avantouintitoiminta ja säännöllisiä saunavuoroja alettiin jo tuolloin järjestämään pientä korvausta vastaan. Myös nuotiolle on voinut jäädä paistamaan makkaraa tai keittämään nokipannukahvit ja talkoita paikkojen siivoukseen, kunnostukseen ja polttopuiden tekoon on järjestetty jo monet. On hyvä kuitenkin muistaa, ettei kiinteistöllä ole kaivoa, joten juoma/kahvivesi on syytä tuoda tullessaan!

Talkoovoimin on saunamaastoja ylläpidetty ja kehitetty- ensin nousi ”Paviljonki” eli iso kota jossa voi vaikka paistaa makkaraa ja kokoustaa, sittemmin on aluetta siivottu ja puustoakin hieman harvennettu. Uusin projekti oli loppukesästä 2020 rakennettu kakkos-laituri, jonne polku suoraan saunan takaa. Talveksi 2020-21 on pumppu asennettu siten, että uinti laiturien välillä mahdollista myös kisaharjoittelua ajatellen. Saunan kovan kysynnän takia on lauteet uusittu koronakeväänä 2020 ja kiukaitakin on jo ehditty kuluttaa tähän mennessä viisi kappaletta. Kaudella 2021-2022 on metsärinteeseen noussu tuusihuolto / vaatteiden vaihtorakennus, joka enää on sähkötöitä vaille valmis. Kesään 2022 mennessä onkin tarkoitus laajentaa ja osittain uusia ympäristöystävällisemmiksi alueen sähköistys. Normaaliaikana sauna lämpenee kahdesti viikossa, ja uusi ajanvaraussysteemi otettiin käyttöön syksyllä 2020 - osittain koronarajoitusten takia, mutta myös jotta pahemmilta ruuhkilta vältyttäisiin - ennätys 22 henkilöä saunomassa ei kovin kummosia löylyjä antanut kenellekään! Toistaiseksi rajoitus on 8/tunti, mutta koronan hellittäessä 10-12 on mahdollista - seuraathan ”ajankohtaista”-palstaa! Talkooväen jaksamisten mukaan on saunaa myös vuokrattu ulkopuolisille; 2 tuntia minimissään. Saunan vuokraan kuuluu myös kodan käyttö. AVANTOUINTI ilman saunaa onnistuu myös retkeläisille, ja Pekka Puistolta saa jäsenet vuokrata lämmitetyn pukuhuoneen avaimen kausi kerrallaan.

YLÖS