UUTISET

27.11.2020SAUNA SULJETTULue lisää »27.9.2020SÄHKÖINEN SAUNAVARAUS JÄRJESTELMÄLue lisää »16.6.2020Katrinrannan osoiteLue lisää »2.8.2017SAUNAVUOROJEN VARAUKSET RYHMILLELue lisää »25.1.2015KATRINRANNAN SAUNAN AUKIOLOLue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:255708 kpl

Facebook

Satunnainen kuva

115

_mg_9468.jpg

Mäntsälän Retki on tehnyt vuokrasopimuksen Sääksjärven Katrinrannan saunasta Mäntsälän kunnan kanssa 15.11.2013. Osoitteessa Sääksjärventie 374, 04630 Sääksjärvi

Suunnitelmissa on säännölliset saunavuorot ja myös avantouinti mahdollisuutta mietitään. Käyttäjät ovat lähinnä Mäntsälän Retken väkeä ja lisäksi ulkopuolisia, jotka tulevat saunomaan yleisille saunavuoroille ja jatkossa toivottavasti myös avantouintivuoroille. Saunomassa saa käydä maksua vastaan. Maksuilla katetaan korjaus- ja ylläpitokustannuksia.

Mäntsälän Retki tulee pitämään myös nuotioiltoja, makkaranpaistamisen ja nokipannukahvien kera... unohtamatta räiskäleitä.

_mg_9488.jpg

Katrinrannassa alkoi tapahtumaan, lasten pilkkitapahtuma 22.3.2014

Mäntsälän retki ja Mäntsälän kalakerho suunnittelivat pilkkitapahtumaa lauantaiksi 30.3. Kevät läheni niin uhkaavasti, että maaliskuun alussa päätimme perua koko tapahtuman, koska jäällä oli useita senttejä vettä. Sitten tuli takatalvi ja muutaman yön pakkaset. Jää paksuni 30-35 senttiin. Päätimme kuitenkin järjestää pilkkitapahtuman mukaan tuli myös Porvoonjoen kalakerho omana kilpailuna. Tosin varmistimme jään turvallisuuden aikaistamalla tapahtumaa viikolla, lauantaille 22.3.

_mg_0354a.jpg

Niinpä lauantaina jo hyvissä ajoin ennen yhdeksää alkoi kerääntyä kokeneita kalastajia Katrinrantaan. Kilpailut ja lasten pilkkitapahtuma alkoi 9.00. Lapsia alkoi tulemaan saunarantaan heti yhdeksän jälkeen, tapahtumahan kesti kello kolmeentoista. Lapsia tuli kaikkiaan 17 ja aikuisia, äitejä, isiä, mummeja, vaareja ja muuten vaan aikuisia katsojia ja nuotion anteja nauttivia 20 aikuista. Mäntsälän kalakerho oli varannut meille kalastuspaketin jossa oli vapoja ja pilkkejä ja meillä järjestäjillä oli varattuna kairoja ja pilkkireppuja. Käytössä oli myös Rautin Esan potkukelkka jota moni koekäytti.

Lasten pilkkitapahtuma koettiin hyvin mielenkiintoisena. Mukana oli muutama jolla oli aikaisempaa kokemusta, suurin osa lapsista oli kuitenkin ensikertalaisia, he varsinkin olivat hyvin innokkaita.

_mg_0363a.jpg

Mäntsälän Retki oli varannut palkintoja; ensimmäisen kalan saajalle, nuorimmalle pilkkijälle ja eniten kaloja saaneelle. Palkinnot olivat pieniä kipsisiä ahvenkuvia.

Salosen Ville sai ensimmäisen kalan heti muutaman minuutin pilkittyään. Leo Sydänmaa oli nuorin, ja hyvin innokas pilkkijä, hän säi nuorimman pilkkijän palkinnon. Aleksi ja Ville kävivät kovan taiston kumpi saa useamman kalan, siinä unohtui mehut ja letut jota tarjottiin nuotiopaikalla. Aleksi sai viisi kalaa ja Ville neljä. Molemmat sai kuitenkin palkinnon, Ville ensimmäisestä kalasta ja Aleksi suurimmasta saaliista.

_mg_0372a.jpg

Aikuiset nautiskelivat porokahvia ja Annelin paistamia lettuja pitkin päivää samalla seuraten nuoria pilkkijöitä.Mäntsälän kalakerhon makkaroita paistettiin nuotiolla ja nautiskeltiin kovasti. Myös kalakerhon Erik Herlevin lohisoppa maistui hyvälle.

_mg_0367a.jpg

Kello kolmetoista loppui kalastuskilpailu ja kilpasarjaiset tulivat saaliin punnitukseen. Ilma oli koko päivän aurinkoinen ja lämmin. Jää oli turvallisen paksuista. Kaunis ilma suosi meitä rannalla olijoita, mutta kalastajat moittivat hieman pieniä saaliita, sillä ilmeisesti kalat eivät viitsi syödä kauniilla ilmalla.

_mg_0373a.jpg

Kilpailijat saivat palkintonsa ja olivat tapahtumaan tyytyväisiä. Näin vahvistettiin yhteistoiminta Mäntsälän kalakerhon ja Mäntsälän retken kanssa. Ja päätettiin tehdä perinne vastaavista pilkkitapahtumista.

_mg_0374a.jpg

Lopuksi Esa Rauti paistoi nuotiolla saamansa ahvenefileet. Voi hyvänen aika miten ne olivat hyvän makuisia! Onhan ahven Suomen parhaan makuinen kala, mielestäni.

5.6.2014 Katrinrannassa laituritalkoot. Laituri saatiin melkein valmiiksi rappuset järveen vielä ja rappuset myös saunaan, niin rupee näyttämään hyvältä. Sisällä piippumuuri sai komean harjatunpinnoituksen. Kiitos siitä tekijälle. Vielä kaipaa vähän siivousta ja kiuas paikalleen niin pääsee testaamaan löylyjä. Saatiin vielä komea auringonlasku illan päätteeksi.

_mg_1379.jpg

_mg_1376.jpg

 

http://www.mantsalanuutiset.fi/artikkeli/225216-katrinranta-avautuu-heinakuussa

2.7.2014 Katrinrannan ensimmäinen saunailta tehty ja aurinkokin liittyi mukaan. Vähän on vielä tehtävää edessä, mutta kuitenkin homma edistyy kokoajan kiitos aktiivisen porukan.

_mg_14522.jpg

img_1124.jpg