KATRINRANTA

Saunomisohjeet


Mäntsälän Retki on tehnyt vuokrasopimuksen Sääksjärven Katrinrannan saunasta Mäntsälän kunnan kanssa 15.11.2013. Osoitteessa Sääksjärventie 374, 04630 Sääksjärvi

Katrinrannan saunan myötä päästiin talvella 2014-15 aloittamaan avantouintitoiminta ja säännöllisiä saunavuoroja alettiin jo tuolloin järjestämään pientä korvausta vastaan. Myös nuotiolle on voinut jäädä paistamaan makkaraa tai keittämään nokipannukahvit ja talkoita paikkojen siivoukseen, kunnostukseen ja polttopuiden tekoon on järjestetty jo monet. On hyvä kuitenkin muistaa, ettei kiinteistöllä ole kaivoa, joten juoma/kahvivesi on syytä tuoda tullessaan!

Talkoovoimin on saunamaastoja ylläpidetty ja kehitetty- ensin nousi ”Paviljonki” eli iso kota jossa voi vaikka paistaa makkaraa ja kokoustaa, sittemmin on aluetta siivottu ja puustoakin hieman harvennettu. Uusin projekti oli loppukesästä 2020 rakennettu kakkos-laituri, jonne polku suoraan saunan takaa. Talveksi 2020-21 on pumppu asennettu siten, että uinti laiturien välillä mahdollista myös kisaharjoittelua ajatellen. Saunan kovan kysynnän takia on lauteet uusittu koronakeväänä 2020 ja kiukaitakin on jo ehditty kuluttaa tähän mennessä viisi kappaletta. 

Kevät-kesä 2022 on ollut aktiivisen rakennustoiminnan aikaa - piha-aluetta on laajennettu, valaistus on uusittu ja uusi pukukoppi/varasto -rakennus on valmistunut sisältäen myös keittomahdollisuuden. Uusi sähköinen ajanvaraussysteemi on todettu toimivaksi, ja sauna lämpenee yleisille vuoroille ma, ke klo 16.30-21 ja perjantaisin klo 15-21, jolloin muiden uimareiden on käytettävä nk kesäpukukoppia ja nk kakkoslaituria tai käytävä eri aikaan- annetaan saunojille oma rauha! Korona-aikana siirryttiin 1½ tunnin vuoroihin, jotta pukuhuoneet ehditään tyhjätä käyttäjien välissä, ja tätä on jatkettu. Maksimimäärä saunojia on 12-14/vuoro.

Talkooväen jaksamisen mukaan on saunaa myös vuokrattu ulkopuolisille, min. 2 tuntia kerrallaan (= 60 € jäsenille ja 70 € ei jäsen) näitä varauksia voi kysyä Iralta p. 0400 880 342. HUOMAA MYÖS että senioreille, jotka eivät asioi verkossa, on varattu oma vuoro perjantaisin klo 15.30-16.30 joka maksetaan käteisellä kertamaksulla saunan eteisessä olevaan lippaaseen (5€).

YLÖS