TOIMINTAA

Toiminnan tarkoituksena on ohjata ja innostaa ihmisiä terveellisen ja luonnonläheisen liikunnan pariin. ULKOILE-OSALLISTU-VAIKUTA on jälleen Suomen ladun slogan myös vuodelle 2023 ja meidän on sitä helppo noudattaa.

VUOSI 2022 oli kovin touhukas koronan vihdoin helpotettua – kesäretkiä tehtiin kaksi, lähimaastoissa retkeiltiin sekä keväällä että syksyllä, melontaa tarjottiin ihan kurssia myöten ja sauna lämpeni säännöllisesti kolme kertaa viikossa. Lapsille oli tarjolla mörrimöykkyilyä ja nuorille oli alkusyksystä tarjolla ilmainen saunavuoro. Uudisrakennus jossa työkaluille omat tilat, kesäpukuhuone ja lämmitetty keittiövarustettu “varapukuhuone” arkistokaappeineen valmistui vihdoin syksyllä. Valaistus uusittiin ja laajennettiin, piha-alueita siistittiin ja laajennettiin, talkoita järjestettiin ainakin viidet ja vuosi huipentui “saunalliseen illalliseen” Kortistolla Ohkolassa ensin seuran aktiivisimmille talkoolaisille, ja tammikuussa toinen erä. Joulupuuroa, joulusaunaa ja uudenvuodensaunaa unohtamatta oli mennyt vuosi todella tapahtumarikas, ja lähes samalla meiningillä jatketaan vuonna 2023.

Tulevia tapahtumia 2023:

Tammikuussa uusiksi Ohkolassa “saunallinen “ illallinen ( loppuunmyyty).

Helmikuussa lähes 20:nen hengen porukalla talviuinnin SM:iin Peurungalle.

Maaliskuussa jokainen hiihtelee ja luistelee kelien mukaan itse, kevätkokous tulossa.

Huhtikuussa jo odotellaan kevättä ja tehtäneen Haukankierros yhdessä, kirkonkylän lähimetsää voidaan myös tutkailla tunnin lenkeillä vaikka koirien kera, ja yhteistyötä partiolaisten kanssa viritellään jatkoon. Talkoitakin jo luvassa kelien lämmetessä!

Toukokuussa alkaa kävelykipinä ja tehdään saaristoretki haahkojen pesintää seuraten.

Kesäkuussa alkaa tiistaimelonnat, ja yhteislaulua viritellään taas mieskuoron kanssa Juhannuksesta sauna suljetaan kesäksi, mutta tiistaimelonnat jatkuvat ja lähes perinteinen melontaretki ajoittuu usein heinäkuun alkuun. Melontakurssia suunnitellaan- kiinnostuneet ilmoittautukoot!

Elokuussa kun palaillaan lomilta, jatkuvat saunavuorot ja”nuku yö ulkona”tapahtumaa vietetään taas partiolaisten kanssa loppukuusta.

Syyskuussa luvassa kelien mukaan sekä sieni- että kranssikurssia, perinteisen ruskaretken lisäksi.

Lokakuussa ehdittäneen vielä talkoilla talven puut saunaan ja Marraskuussa myöhäistään odottaa syyskokous ja mahdolliset iltamat.

Joulukuun perinteinen puuroilta ja joulusauna taas luvassa- tarkempia päivämääriä näet alla sitä mukaa kun saamme ne päivitettyä!

Tervetuloa mukaan vireään toimintaan – etenkin lapsille ja nuorille haluaisimme tarjota elämyksiä, mutta vetäjistä tällä hetkellä puutetta – otathan yhteyttä jos tunnet omaksesi- koulutusta järjestyy Suomen ladun kautta!